Een heerlijk kip gerecht met bomvol smaak op tafel toveren voor je familie/vrienden? Kijk niet verder. Dit gerecht is simpel maar effectief, en zal je tafelgasten doen afvragen wat voor kruiden er allemaal in zitten verwerkt.
Van bourgondiërs, voor bourgondiërs.
INGREDIËNTEN
- 1 kg Kippendijen
- 4 Rode uien
- 8 tenen Knoflook
- 6 Rode pepers (of minder voor de gevoelige tong)
- 1 liter water
- 4 Tomaten, grof gesneden
- 3 el Alpha curry kruidenmix
- 2 el Kerrie (Indian masala kruidenmix)
- 1 limoen
- 1,5 el Vissaus
- Zwarte peper en zout naar smaak
- 4 el Yoghurt
- 2 el Roomboter
- 6 el Zonnebloemolie
BEREIDINGSWIJZE:
1. Snipper de ui en knoflook, en snijd de peper in ringetjes.
2. Verwarm de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui, knoflook en peper toe.
Bak deze ingrediënten lichtgekleurd.
3. Voeg de Alpha curry en Indian masala toe aan de pan en bak de kruiden kort mee.
4. Voeg de kippendijen toe en laat ze 2 minuten bakken tot ze lichtbruin zijn.
5. Voeg de grof gesneden tomaten toe en laat ze 2 minuten meewarmen.
6. Voeg voldoende water toe zodat alle ingrediënten onderstaan. Stoof het geheel op laag vuur met de deksel op
de pan. Voeg indien nodig nieuw water toe als de saus te dun wordt.
7. Zodra de kip uit elkaar begint te vallen, laat de saus dan indikken.
8. Breng de curry op smaak met yoghurt, roomboter, vissaus, zwarte peper en zout.
9. Voeg limoenrasp en limoensap toe naar smaak.
Serveer de Alpha Chicken Curry met rijst of naan. Geniet van je maaltijd!